Yapımı kolay, fresh, mis kokulu, bahar esintili bir kek ile karşınızdayım; LİMONLU KEK :) Bu keki yaparken İngiltere’nin sevilen Yemek Yazarı Nigel Slater’in otobiyografik öyküsünü
anlatıldığı Toast filmi geldi aklıma. Nigel benim gibi küçük yaşta yemek işlerine gönül vermiş, tutkulu bir aşçı :) Ama o annesinin yemek yapmaktaki maharetsizliği nedeniyle konserve ve tost yiyerek büyümüş ve bu eksiklikten dolayı yemek kitaplarını hatmetmiş biri, bizler ise zengin bir yemek kültürünün olduğu ülkemizin havasından suyundan etkilenmiş, bir şekilde el lezzetine sahip kişileriz.
Filmde Charlie'nin Çikolata Fabrikasında oynayan sevimli velet Freddie Highmore'un ergen çirkinliği ile karşı karşıyayız :) eee o da oldu 20 yaşında artık... Bir de sıra dışı aktris; Helena Bonham Carter... Filmi izlemenizi tavsiye eder, filmde yapılan limonlu pastanın bir harika görünmekte olduğunu belirtir, nacizane tarifime geçerim ;)
LİMONLU KEK
Malzemeler
- 250 gr margarin
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 - 1/2 su bardağı un
- 3 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 limonun kabuğunun rendesi
Yapılışı
Margarini eritin, biraz soğuduktan sonra, şeker ve tuzu ilave ederek, köpük köpük olana kadar çırpın.Yumurtaları teker teker ilave ederek çırpmaya devam edin, unu, kabartma tozunu, vanilya ve limon kabuğu rendesini de ilave edin. Karşımı yağlanmış kek kalıbına dökün (ben kare kalıp kullandım; ancak ortası delik kelepçeli kek kalıbını tavsiye ederim) 170 derece fırında 20 dk pişirin.
Çok pratik değil mi? :) AFİYET OLSUNNN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder