ÇİLEKLİ - AHUDUDULU CHEESECAKE
Malzemeler
- 300 gr bisküvi
- 125 gr margarin
- 500 gr tuzsuz lor ya da labne
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yumurta
- krema
- mevyeli sos
Yapılışı
Bisküvileri rondoda un haline getirin ve yağı eritip bisküvilerle karıştırın, bu karışımı kelepçeli kek kalımına bastırarak yerleştirin ve buz dolabında bekletin.
Diğer taraftan peynir (ben lor kullanıyorum, çok beğeniyorum, tercih size kalmış) ve şekeri bir kapta mikser ile çırpın. Nişasta, krema ve yumurtaları ekleyerek mikser ile çırpmaya devam edin.
Bu karışımı, dolapta soğutulan tabanın üstüne yayın, 170 derecede 40 dakika pişirin.
Kek için ben bu krema ve sosu kullandım, normalde sosu için mevsimi olsa 200 gr çilek alırdım, çilekleri rondodan geçirip 1 çay bardağı pudra şekeri ile karıştırıp, 10 dakika pişirirdim, enfes olurdu ama napalımm, bunla idare ettim. Taze meyveler ile dediğim şekilde sos elde etmenizi tavsiye ederim.
Sosu keki kalıbından çıkarmadan ilave edin ve sıcakken kek kalıbından çıkarmaya çalışmayın, ben bi kaç denememde güzelim cheesecake i dağıtmıştım (ders çıkardım :))
Kalıptan çıkarmadan önce de bir bıçak yardımı ile kekin kalıba değen yerlerini kazıyın (kazıyın derken yapışmıyor canımm, başka uygun kelime bulamadım) işte sonuçç :) Afiye Olsunn.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder