25 Ağustos 2012 Cumartesi


Sütlü İrmik Helvası
Sütlü irmik helvası yaptım, aşkımla rejimde olduğumuzdan Tolga yedi, biz baktık :) Hmm ımmm vaayy wowww diye diye yedi :))Helva diyince töbe töbe cenaze mi var, kim öldü diye gelebilir akla. Evet helva cenaze ile özdeşleşmiş, akla iyi şeyler getirmiyor, acabaaa sütlü, damla sakızlı dondurma yatağında, irmik tatlısı mı desek, ya da le irmik :P :))) Tamam geçelim tarifine, 2 dk da hazırlanabilen mis kokulu, çok lezzetli, bol kalorili irmik helvası... Afiyet olsun efendim.

Malzemeler ( 4 kişilik)

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • ceviz, fındık ya da fıstık içi
  • 100 gr margarin ya da tereyağ
  • 1 paket vanilya
Yapılışı

Teflon bir tavada irmik ve dövülmüş fındık, fıstık ya da ceviz içini kavurun, devamlı karıştırın ki eşit derecede kavrulsun ve yanmasın.  İrmik biraz renk değiştirip, mis kokular saçmaya başlayınca yağı ilave edin (yağı sonradan ilave etmek püf noktamız:)) 
Diğer tarafta süt ve şekerden şerbet hazırlayın.
Yağ eridikten, irmikler güzelce piştikten sonra, şerbeti karışıma dökün ve hızlıca karıştırın. Süt çekilirken, vanilyayı koyun ve karıştırmaya devam edin. Süt tamamen çekildikten sonra 2-3 dk demlenmesini bekleyin. Sıcak sıcak servis yapın.

Servisi

Bis kaseye bir kaşık helva koyun, üzerine bir kaşık dondurma, üstüne tekrar tepeleme helya koyun ve bir tabağa ters çevirin. 

Helva sıcak olduğundan dondurma eriyor ve yukarıdaki enfes görüntü ortaya çıkıyor.

Çok güzel, pek güzel gerçektenn, deneyin baakk, müdavimi çok, benden söylemesi :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder