Değişik bir kurabiye tarifiyle karşılaştım, denemeli dedim. Küçükken kurabiyeye olan ilgim, büyüdükçe biraz töpülendi sanırım, uzun süredir hiç aklıma kurabiye gelmemişti :) Küçükken, benim dönemimden bir çok insana takıldığı gibi bana da 'kurabiye canavarı' lalabı takılması kaçınılmaz oldu elbet :) Benim bu lakabı almamda sadece kurabiyeye olan düşkünlüğüm değil, elbette ki sakarca, oraya buraya döke saça yemem de etkiliydi. Anımsayamayanlar ya da o dönemi yakalayamayanlar için bakınız : :)
Geçelim efendim tarifimize;
Hamuru İçin;
125 gram margarin ya da tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı yoğurt
yarım paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
1 çorba kaşığı kakao
Muhallebisi için;
1 buçuk su bardağı süt
1 tatlı kaşığı margarin ya da tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
1 limonun kabuğu
1 buçuk çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
Yapılışı;
Öncelikle muhallebi için tüm malzemeleri karıştırıp muhallebiyi pişirelim. Muhallebi kıvamına gelince mikserle çırpalım, 10-15 dk. buzdolabında bekletelim.
Bi taraftan da hamuru için gerekli olan 125 gr yağı eritip soğutalım.
Hamuru için önce sıvı malzemeleri sonra ise kakao, kabartma tozu, tozşeker ile vanilyayı koyup karıştıralım. Hazırladığımız hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartalım ve elimizle açalım ve ortasına da bir tatlı kaşığı muhallebi döküp kapatalım. 160 derecelik fırında pişirelim. Fırından çıktıktan sonra üzerlerine pudraşekeri eleyelim.
Ben ilk yaptığımda hamurları kapatmakta zorlandım, muhallebiler kenarlarından taştı, dava sonra şunu keşfettim; avucumuz içinde hamuru açıyoruz, ortasına biraz daha bastırıp, çukurlaştırdıktan sonra muhallebiyi içine koyuyoruz ve kenarları büküp sanki avcumuzu kapatır gibi yapıyoruz, daha yuvarlak, daha derli toplu oluyor. :)
İçi de işte böyle;
AFİYET OLSUN EFENDİM ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder